Om Stekhuset

Sydeuropas själ. Den vill vi att Du ska känna hos oss.

Värmen, den vänliga atmosfären, sättet att umgås, den goda maten, servicen och drycken.

Efter att, hela vårt yrkesverksamma liv, ha samlat inspiration och erfarenhet i, tillsammans, sex länder i tre världsdelar korsades våra vägar och vi började driva restaurang tillsammans i Kalmar. Åtta år senare, i Maj 2005, flyttade vi in i helt nyrenoverade lokaler i det gamla packhuset mellan ”Kom Snart Igen” och ”Skeppsbron”. Elva år efter 2016 byggde vi den nuvarande inglasade veranda med 40 extra sittplatser, en året runt upplevelsen. Utveckling i Kalmar exploderade  och vi vill inte ligger efter så kom det ett projekte till 2 år efter 2018 med  den mysigaste krypin i staden , våra nybyggda mini hotell  (B&B) med 5 dubble rum delad på två våningarna övanför restaurangen.

Nytt namn blev då: ”Stekhuset – Kom snart igen” Våra nya lokaler var från början ”packhus”, lagerlokaler för import från världens alla hörn med tillhörande dofter av kaffe, kryddor, hampa m.m., men från mitten av 50-talet och så länge färjorna gick, använda som väntrum för passagerarna till och från Öland. Här fanns också Skeppsbrokiosken.

Stekhuset, köket, miljön och matlagningskonceptet inriktar sig mot det sydeuropeiska köket med fisk, skaldjur och kötträtter med smak från olika delar av Europa som Italien, Frankrike, Portugal och Spanien. Ett brett sortiment av vin i vår vinkällare ger inspiration från alla världens hörn i samband med våra olika maträtter. Hos oss får, inte bara som förr i tiden luktsinnet utan vart och ett av Dina sinnen sitt lystmäte.

Upplevelserna tar inte slut för att tallriken är tom. Vi hoppas att även Du ska trivas hos oss, sitta kvar länge och koppla av i en miljö som präglas av omtanke, värme och generositet. Unna Dig verkligen att dröja kvar en stund och ta vara på ögonblicken i tillvaron. Vardag eller Helg. Alltid Lika Välkommen!

Bein venu a table, Bem-vindos a nossa mesa, Välkommen till bords!

Önskar Carmelo, Francisco och personal.

Se vår meny Kontakta oss

ETT URVAL AV VÅRA LEVERANTÖRER

Axfood
Nilsson & Lindblom
Spendrups
Svensk Cater